Banana Carrot Cake Homemade
Nutritional info
Per Serving: 1 Slice - 44.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 16.56 gm
- Protein 0.96 gm
- Fat 2.65 gm
- Fiber 1.76 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
In a bowl, add 1 tbsp oil, 2 tsp vinegar, and 4 tbsp jaggery powder.
- Step 2
Whisk everything well.
- Step 3
Next, add 2 tbsp Nestlé A+ Curd and 2 tbsp Nestlé A+ Milk, 1/8 cup mashed banana and mix.
- Step 4
To this, add 1 tsp vanilla extract.
- Step 5
Sieve in 1/2 cup wheat flour into the bowl and then add 1/2 tsp baking powder and 1/4 tsp baking soda.
- Step 6
Add water and fold gently.
- Step 7
For crunch, add 1 tsp chopped almonds, 1 tsp chopped walnuts, 2 tbsp of the grated carrot and 1/4 tsp cinnamon powder.
- Step 8
Give a Nestle Twist by adding sunflower seeds.
- Step 9
Mix all the ingredients, until they combine well into the batter.
- Step 10
Grease a baking tin with oil.
- Step 11
Sprinkle whole wheat flour, and pour the batter into the greased tin.
- Step 12
Bake at 180 degrees celsius for 25 mins.
- Step 13
Check with a toothpick if the cake is done.
- Step 14
Serve.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய