Lemon Ginger Cake Homemade
Nutritional info
Per Serving: 1 Slice - 60.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 20.75 gm
- Protein 2.95 gm
- Fat 6.88 gm
- Fiber 2.56 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
For Flour Mixture
In a mixing bowl add 2/3 cup whole wheat flour,1/2 tsp grated lemon zest, 5 tbsp grated ginger,1/4th tsp baking soda,1/4th tsp salt and mix it well.
- Step 2
For Cake
In a mixing bowl add 2.5 tbsp butter, 1 tbsp raisins and 3 tbsp jaggery powder, and whisk it well.
- Step 3
Add 1.5 eggs, and 1.5 tbsp lemon juice and whisk well.
- Step 4
Add 30 gm sour cream from time to time and flour mixture from time to time and mix it well.
- Step 5
Pour batter into a greased mould and bake at 200 degrees celsius for 30 to 40 minutes.
- Step 6
Serve.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய