Moong Cutlet
Nutritional info
Per Serving: 1 Number - 80.0 gm
పోషకాహార పంపిణీ
- Carbohydrate 10.90 gm
- Protein 0.67 gm
- Fat 2.12 gm
- Fiber 1.96 gm
పదార్థాలు
Steps
- Step 1
PrePreparation
Soak and cook 2/3 tbsp whole moong.
- Step 2
Boil 1 medium potato and remove the skin.
- Step 3
Preparation
In a bowl, add 3.5 tbsp wheat flour, boiled whole moong, 1.5 tsp chopped carrot, 1/4 tsp each of salt, ajwain, jeera powder and boiled potato. Mix and mash all these ingredients.
- Step 4
Divide into equal parts, shape into round cutlets, and coat with 1 tbsp suji.
- Step 5
Give a nestle twist by adding black sesame seeds.
- Step 6
Heat 1 tbsp oil in a pan and place the cutlets.
- Step 7
Shallow fry them until golden brown and crisp.
- Step 8
Serve hot.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
అనుకూలీకరించిన భోజన ప్రణాళికను పొందండి
కొన్ని వివరాలను నింపండి మరియు మీ అవసరాలకు అనుగుణంగా ఉచిత భోజన పథకాన్ని పొందండి.
సైన్ అప్ చేయండి