Mushoor Dal Khichudi
Nutritional info
Per Serving: 1 Medium Bowl - 115.0 gm
పోషకాహార పంపిణీ
- Carbohydrate 15.48 gm
- Protein 1.72 gm
- Fat 1.40 gm
- Fiber 2.23 gm
పదార్థాలు
Steps
- Step 1
Heat a pressure cooker with 1 tsp oil, add 2 tbsp chopped onion, 1 tsp ginger garlic paste and sauté until onion turns translucent
- Step 2
Add 2 tbsp chopped tomato and mix well.
- Step 3
Season with 1/4 tsp haldi, 1/4 tsp dhania powder, 1/4 tsp red chilli powder and mix.
- Step 4
Add rice, whole masoor and moong dal
- Step 5
Pour water as required and mix well
- Step 6
Add 1/4 tsp salt for taste, 1/2 tsp chopped coriander leaves and mix again.
- Step 7
Give it a Nestle Twist by adding black sesame seeds
- Step 8
Pressure cook until 3 whistles
- Step 9
Once the pressure releases, fluff the khichdi gently.
- Step 10
Serve it hot.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
అనుకూలీకరించిన భోజన ప్రణాళికను పొందండి
కొన్ని వివరాలను నింపండి మరియు మీ అవసరాలకు అనుగుణంగా ఉచిత భోజన పథకాన్ని పొందండి.
సైన్ అప్ చేయండి