Chana Dal Stuffed Paratha
Nutritional info
Per Serving: 1 Number - 110.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 49.07 gm
- Protein 7.10 gm
- Fat 7.16 gm
- Fiber 12.65 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
Knead the dough using 1/4 cup whole wheat flour with water as required and keep aside.
- Step 2
For the filling, first, soak and grind 2 tsp chana dal into a coarse powder.
- Step 3
In a bowl, add ground chana dal,1 tsp of chopped onion, 1/4 tsp each of haldi, 1/4 tsp jeera, 1/4 tsp dry mango powder, 1/4 tsp dhania powder, 1/4 tsp red chilli and 1/4 tsp salt.
- Step 4
Mix all the ingredients well.
- Step 5
Roll a mediumsized dough ball, fill the prepared mixture and seal the edges.
- Step 6
Roll the paratha into a round shape.
- Step 7
On a heated tawa, roast with 1 tsp ghee until both sides are light brown in colour.
- Step 8
Serve hot with an accompaniment of your choice.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய