Lentil Beet Soup
Nutritional info
Per Serving: 1 Medium Soup Bowl - 180.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 13.42 gm
- Protein 2.61 gm
- Fat 6.42 gm
- Fiber 3.21 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
PrePreparation
Cook 2 tbsp lentil dal and keep aside.
- Step 2
Boil 1/4 cup chopped beetroot.
- Step 3
Preparation
Melt 1 tsp butter in a pan at a low flame. Add 2 tbsp chopped onion and sauté.
- Step 4
Once the onions turn slightly transparent, add 1 tsp garlic paste and sauté.
- Step 5
Once the garlic is slightly cooked pour in the previously cooked dal, and boiled beetroot, mix well.
- Step 6
Once the soup starts simmering add 1/4 tsp salt, 1/4 tsp black pepper and mix well.
- Step 7
Fold in 1 tbsp cream and allow the soup to cook for a few more minutes.
- Step 8
Transfer to a blender and blend till smooth consistency.
- Step 9
Give a Nestle Twist by adding sunflower seeds.
- Step 10
Serve hot.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய