Misal Paratha
Nutritional info
Per Serving: 1 Number - 112.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 26.95 gm
- Protein 1.76 gm
- Fat 1.87 gm
- Fiber 5.66 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
For Misal
Soak and cook 1/3 tbsp each of matki and chana.
- Step 2
Take a kadhai and heat 1/2 tsp oil in it.
- Step 3
Add 1/2 tsp chopped garlic, 1/2 tsp chopped ginger, 1/8 tsp hing, 1.5 tbsp chopped onion, 1 tbsp chopped tomato, 1/4 tsp red chilli powder, 1/8 tsp haldi, 1/4 tsp salt, and 1/8 tsp garam masala. Saute well.
- Step 4
Then add cooked matki and chana, 1/8 cup fresh peas, and mix.
- Step 5
Give a Nestle Twist by adding mint leaves.
- Step 6
Once mixed well, add water and 1 tsp chopped coriander leaves.
- Step 7
Simmer till completely dried and the peas are cooked.
- Step 8
For Paratha
Knead a soft dough with 1/2 cup wheat flour, 1/4 tsp salt, prepared misal mixture and let it rest for 5 minutes.
- Step 9
Roll into a round paratha.
- Step 10
Roast from both sides with 1/2 tsp oil.
- Step 11
Serve hot.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய