Mysore Masala Dosa With Coconut Chutney
Nutritional info
Per Serving: 1 Serving - 120.0 gm
ஊட்டச்சத்து விநியோகம்
- Carbohydrate 32.10 gm
- Protein 3.29 gm
- Fat 9.14 gm
- Fiber 4.38 gm
தேவையான பொருட்கள்
Steps
- Step 1
Prepreparation
Soak 1 tbsp rice for 8 hours and 1 tsp urad dal for 8 hours and grind it. Keep it overnight to ferment.
- Step 2
Spread 1 tsp oil on the tawa
- Step 3
Add 2 spoonful of the batter and spread it evenly
- Step 4
Spread 1 tbsp mysore chutney on the dosa
- Step 5
Add 2 tbsp aloo bhaji on it
- Step 6
Roast it till done.
- Step 7
Serve it with coconut chutney
- Step 8
For the coconut chutney
In a mixie, add 1 tbsp chopped fresh coconut, 1/2 tsp chopped ginger, 1 tbsp chana dal, 1/4th tsp tamarind paste, 1 tsp chopped green chili, 1/4th tsp salt and blend it well
- Step 9
Add enough water and blend well
- Step 10
Heat a small pan for the tempering, add 1/2 tsp oil, 1/2 tsp rai, allow it to crackle then add 4 kadi patta, 1/4th tsp urad dal and give tadka on the chutney
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
தனிப்பயனாக்கப்பட்ட உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்
ஒரு சில விவரங்களை நிரப்பி, உங்கள் தேவைகளுக்கு ஏற்ப இலவச உணவுத் திட்டத்தைப் பெறுங்கள்.
பதிவு செய்ய