Bajra Dal Khichdi
Nutritional info
Per Serving: 1 Medium Bowl - 115.0 gm
পুষ্টি বিতরণ
- Carbohydrate 20.33 gm
- Protein 2.32 gm
- Fat 4.53 gm
- Fiber 4.53 gm
উপকরণ
Steps
- Step 1
Soak 2.5 tbsp bajra overnight.
- Step 2
Heat a pressure cooker with 1 tbsp oil, add 1/4 tsp jeera and roast it.
- Step 3
Add 1 tbsp of chopped onion and saute until light brown.
- Step 4
Add 1 tbsp each of chopped tomato, grated carrot and 2 tbsp green peas and mix well.
- Step 5
Add 1/4 tsp red chilli powder, 1/8 haldi, 1/4 tsp salt and saute.
- Step 6
Add soaked bajra, 1.7 tbsp tur dal and 1 tbsp of chopped coriander leaves on top
- Step 7
Mix well and pour water as required
- Step 8
Give it a Nestle Twist by adding flax seeds
- Step 9
Close the lid and pressure cook until 4 whistles
- Step 10
Once the pressure releases, fluff the khichdi gently.
- Step 11
Serve it hot with plain Nestlé A+ Curd.
How would you rate the recipe
If you enjoyed the recipe, rate it and
share it with your friends
Best paired with
Similar recipes
কাস্টমাইজড খাবারের প্ল্যান পান
কয়েকটি বিবরণ পূরণ করে আপনার প্রয়োজন অনুযায়ী বিনামূল্যে একটি খাবারের পরিকল্পনা লাভ করুন।
সাইন আপ করুন